Firestone Building Products

RubberGard™ EPDM – ЕПДМ Гумени хидроизлации

От началото на 60-те години, покривните мембрани ЕПДМ са спечелили одобрението на световната индустрия. Покривните системи Firestone RubberGard™ EPDM са резултат от над един век опит в гумените хидроизолации.

Първият Firestone RubberGard™ EPDM покрив е инсталиран през 1980 г. в Уисконсин, САЩ и притежава отлични работни характеристики, които му позволяват да се експлоатира и до днес. Той е доказателство за издръжливостта на покривните системи на Firestone RubberGard™ EPDM. Оттогава над 1.500.000.000 кв.м от мембраните на Firestone RubberGard™ EPDM са успешно инсталирани на стотици хиляди покриви по света, от ледовете на Аляска до пустинното слънце на Персийския залив.

 • RubberGard™ EPDM Гумени системи

  Покривните системи Firestone RubberGard™ EPDM предлагат разнообразие от инсталационни варианти, включително инсталиране на ЕПДМ мембраната като баластова система с обли камъни и чакъл, цялостно залепяне на ЕПДМ мембраната към основата, и механично закрепяне на ЕПДМ мембраната с различни крепежни елементи. Собствениците на сградите и проектантите могат да изберат системата, която най-добре подхожда на естеството на проекта

 • Характеристики на гумената мембрана

  Основният компонент на покривните системи Firestone EPDM е мембрана Firestone RubberGard™ EPDM, еднопластова синтетична каучукова покривна мембрана, направена от етилен пропилен диен терполимер, смесен с въглеродни сажди, масла, вулканизиращи и помощни вещества. Материалът е пресован на големи листове и е вулканизиран. От 1980 г. над 1.500.000.000 кв.м от мембраните на Firestone RubberGard™ EPDM се инсталират по покриви със студен климат като този в Аляска, а също и в горещи условия – под палещите лъчи на арабското слънце.

 • Аксесоари

  Файърстоун разработва пълен набор от RubberGard™EPDM аксесоари, удовлетворяващи изискванията на всякакви покривни приложения и инсталационни детайли. Всички компоненти, необходими за цялостното покривно решение, се получават от един източник: Файърстоун Строителни Продукти.

 • Приложения

  Firestоne RubberGard™ EPDM предлага сигурно, дългосрочно водоизолиращо решение за голям брой приложения.

За повече информация свалете нашата брошура (.pdf)

Свали брошура
Свали брошура